orima-logo.png

Yli 50 vuotta katolla

YLI 50 VUOTTA KATOLLA

Oriman historia juontaa juurensa vuoteen 1960. Yrityksen perusti tuolloin orimattilalainen Toivo Hankala, jonka ensimmäisiä tuotteita olivat pullapellit. Toivo Hankala kiersi lähikylillä polkupyörällä myymässä tuotteitaan: hankki aamulla materiaalia, valmisti tuotteet päivällä ja myi illalla. Pienverstaan varsinainen tuotekehitys alkoi Lahden torilta, jossa yrittäjälle tultiin kertomaan, että räystäskouruille voisi olla kysyntää.

Oriman
historia

Toivo Hankala tarttui nopeasti haasteeseen ja ryhtyi aluksi valmistamaan kouruja käsityönä. Pian kuitenkin päädyttiin hankkimaan ensimmäisiä kourukoneita. Ns. Rima-koneita ostettiin Saksasta messuilta ja niiden myötä alkoi sadevesijärjestelmien teollinen valmistus Suomessa.

Seuraavaksi tuotevalikoima laajentui rakennustikkaisiin ja puulämmitteisiin kiukaisiin. Kiukaan tekijänä Orima olikin yksi Suomen suurimpia 1970- ja 80-luvun taitteessa. Yritys valmisti kiukaita sekä omalla tuotemerkillään että muille yrityksille alihankintana näiden omilla tuotemerkeillä. Orima-kiukaan erikoisuus oli vaihdettava tulenohjain, jonka ansiosta saunoja sai todella hyvät löylyt. Kiukaiden valmistuksen Orima lopetti 1980-luvun lopulla. Siitä lähtien yritys on keskittynyt kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien valmistukseen sekä ohutlevytuotteiden sopimusvalmistukseen.

Olennainen osa Orimaa on aina ollut oma myynti- ja asennusverkosto. Toivo Hankala kuljetti aluksi tuotteitaan polkupyörällä, mutta ennen pitkää maanteillä ympäri Suomea liikkui kymmenittäin kuorma-autoja Oriman väreissä ja logoissa. Autot lähtivät maanantaiaamuna liikkeelle täyteen lastattuina ja palasivat tehtaalle uutta kuormaa varten perjantaina.

Nykyisin Oriman tärkeintä markkina-aluetta on koko luminen Pohjois-Eurooppa: Suomi, Ruotsi, Norja, Baltia ja Venäjä. Vuonna 2010 Orima vietti 50-vuotisjuhliaan. Nykyaikainen tehdas sijaitsee edelleen Orimattilassa samalla tontilla kuin perustettaessa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.
 

Warning: file_put_contents(/home/orima2015/public_html/files/cache/pages/2/b/1/2b12a214bba34306cc269d54ea8a1a864a53a8e5388a1ae9c993411faa1b7f3d.cache) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/orima2015/public_html/updates/concrete5.6.3.3/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62