orima-logo.png

Yli 50 vuotta katolla

Varmennustodistus Orima®-seinätikkaille

Tikkaat_P10_alastulo_MG_1579_pieni.jpg

Oriman seinätikkaille on myönnetty varmennustodistus VTT-VA-00001-18. Varmennustodistuksen on myöntänyt VTT Expert Services Oy. 

VTT-VA-00001-18_1colour.jpg

Varmennustodistus on vastuullisen valmistajan merkki asiakkaalle turvallisesta ja laadukkaasta tuotteesta, jonka CE-merkintä ei ole mahdollista: Tuote täyttää Suomen lainsäädännön vaatimukset, jotka on esitelty Ympäristöministeriön julkaisemissa kattoturvatuotteiden arviointiperusteissa. 

Rakentaja ja urakoitsija voi todentaa varmennustodistuksella tuotteen lainmukaisuuden ja  turvallisuuden rakennusluvan haun tai rakennusvalvonnan yhteydessä. 

Orima®-seinätikkaiden varmennetut suoritustasot 

Varmennustodistus VTT:n arkistossa

Varmennustodistuksen myötä Oriman talotikkaat on hyväksytty käytettäväksi kaikille ulkovuorausmateriaaleille. Oriman seinätikkaita voidaan käyttää turvallisesti myös turvaköyden kiinnityspisteenä joko Oriman nousukiskolla varastettuna tai ilman.

Uudet, entistä kattavammat ja selkeämmät seinätikkaiden asennus-, huolto- ja käyttöohjeet löytyvät Oriman nettisivuilta. Uudistetut ohjeet sisältävät yksityiskohtaisten asennusohjeiden lisäksi myös kattavat tiedot tikkaiden lisävarusteista sekä niiden huollosta ja turvallisesta käytöstä.

BV_Certification_ISO9001.GIFOrima on tarjonnut alan parhaat kattoturvaratkaisut Suomalaisille katoille jo yli 50 vuotta. Jatkuva tuotekehitys ja pitkä kokemus takaavat asiakkaillemme sekä turvaa että luotettavuutta. Oriman kattoturvatuotteet valmistetaan kotimaisista raaka-aineista tehtaallamme Orimattilassa.

Yleistä varmennustodistuksista

Varmennustodistus voidaan myöntää Suomen Ympäristöministeriön määrittelemille rakennustuoteryhmille, joiden CE-merkintä ei ole mahdollista. Varmennustodistus on Suomessa käytössä oleva rakennustuotteiden vapaaehtoinen hyväksyntämenettely. 

Ympäristöministeriö hyväksyy yhtenäiset varmennustodistusten arviointiperusteet tuoteryhmille. Seinätikkaiden arviointiperusteet kuuluvat tuoteryhmään ”Kattoturvatuotteet – Kattopollarit, talotikkaat ja katon vaakaturvakiskot”.

Varmennustodistuksen alaisen rakennustuotteen tunnistaa varmennustodistusmerkistä ja tuotekohtaisesta tunnistenumerosta. Viranomaiset valvovat tuotantoa, tuotteiden laatua sekä valmistajan toimintaa vuosittaistarkastuksilla. Varmennustodistus on voimassa viisi vuotta kerrallaan.

Arkisto

12.12.2018 15:19

Kannattavuutta lattiatasolta lähtien

Tekniikka&Talous haastatteli Oriman toimitusjohtaja Mikko Ahosta kone- ja metallituoteteollisuuden kannattavuudesta.

11.12.2018 17:14

Oriman loppuvuoden 2018 aukioloajat

Joulutauko 20.12.2018 - 1.1.2019.

12.09.2018 08:11

Olemme mukana Alihankinta 2018 -messuilla

Orima Alihankinta-messuilla 25.-27.9. Tampereella
Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.