orima-logo.png

Yli 50 vuotta katolla

Kannattavuutta lattiatasolta lähtien

Orima-Tuotteen toimitusjohtajaa Mikko Ahosta haastateltiin kone- ja metallituoteteollisuuden kannattavuudesta Tekniikka & Talous -lehdessä.

Haastattelussa Ahonen painotti kannattavuuden rakentuvan sekä tuotteen suunnittelusta että tuotannon työpisteiden läheltä. 

Kannattavuuden parantamisessa on tärkeää huomioida lattiatason asioita: Ne ovat yleensä edullisia toteuttaa ja niillä on merkittävä vaikutus työn tuottavuuteen. Materiaalin kulkemisen ja tiedonkulun selkeyttämisen lisäksi Ahonen täsmentää, että järjestämällä tuotanto-olosuhteet paremmin ja vähentämällä hukkaa, paranee tuottavuus eli tuotetun arvon suhde käytettyihin panoksiin.

“Työn tuottavuuden kehittämisessä on kysymys ergonomian ja työmenetelmien ja työnsuunnittelun parantamisesta. Ei raipasta, niin kuin joskus ajatellaan. Paras tieto työvaiheiden ja tuottavuuden kehittämiseen löytyy usein läheltä työpistettä" toteaa Mikko Ahonen. 

Työn tuottavuuteen vaikutetaan aina eniten kuitenkin ennen tuotteen valmistuksen aloittamista, eli suunnittelussa. On laskettu, että noin 70 %:iin tuotekustannuksista vaikutetaan jo suunnittelussa tehtävillä valinnoilla.

Valmistuksen näkökulmat huomioiden vanhojen tuotteiden uudelleensuunnittelulla on suuri merkitys kannattavuudelle ja tuottavuuden parantamiselle.

Lue koko artikkeli: Tekniikka & Talous 11.12.2018: ”Halvat keinot käyttöön: Moni konepaja ei ymmärrä huolehtia yksinkertaisista lattiatason asioista - ja vuotaa rahaa hukkaan”

tekniikka&talous logo.JPG

Tekniikka&Talous.JPG

Kuvat: Tekniikka & Talous, Mika Hämäläinen

Arkisto

12.12.2018 15:19

Kannattavuutta lattiatasolta lähtien

Tekniikka&Talous haastatteli Oriman toimitusjohtaja Mikko Ahosta kone- ja metallituoteteollisuuden kannattavuudesta.

11.12.2018 17:14

Oriman loppuvuoden 2018 aukioloajat

Joulutauko 20.12.2018 - 1.1.2019.

12.09.2018 08:11

Olemme mukana Alihankinta 2018 -messuilla

Orima Alihankinta-messuilla 25.-27.9. Tampereella
Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.